Елімізде ең төменге күнкөріс деңгейі өсті

c611e1f8335505115e43ce378e7859ac.jpeg

«Негізгі тамақ өнімдерін тұтынудың ең төменгі нормаларынан есептелген орта есеппен халықтың жан басына шаққандағы ең төмен күнкөріс деңгейінің шамасы 2019 жылғы ақпанда 2018 жылғы желтоқсанмен салыстырғанда 2,5%-ға жоғарылады», - делінген комитет мәліметінде. 

Оның құрылымында ет пен балықты сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі - 20,5%, сүт, тоң май өнімдері мен жұмыртқаны - 16,4%, жемістер мен көкөністерді - 8,4%, нан және жарма өнімдерін - 7,5%, қант, шай және дәмдеуіштерді 2,2%-ды құрады.


Жарнама орны (6)

Мүмкін сізді қызықтыратын тақырыптар:

  • Арыстан ұстаз - шағалалы Шардарада
  • Әйгілі имам жастарды имандылыққа шақырды
  • Киелі шаһарда мейрамхана бизнесі өркендеп келеді
  • Түркістан мейрамханаларының жұмысы қарқынды
  • Түркістанда ұлттық тағамдар орталығының жұмысы қарқынды